LES REVOLTES AL MÓN
Especials 24/08/2011

Gaddafi envia un missatge de ràdio per cridar a la lluita “fins a la victòria o fins al martiri”

El dictador libi reconeix que ha abandonat Trípoli i ho atribueix a “un moviment tàctic”. No ha donat detalls sobre on es refugia després que els rebels hagin assaltat el seu palau

Agències
1 min
Un home fa onejar la bandera rebel al complex de Gaddafi / EFE

TrípoliEl dictador libi, Muammar al-Gaddafi, ha donat els primers senyals de vida des que els rebels han entrat al complex presidencial que li servia de búnquer. Gaddafi, que ha reaparegut en un missatge emès a , ha reconegut que no és a Trípoli i ha demanat als seus seguidors que lluitin “fins a la victòria o fins al martiri”. Gaddafi ha definit la seva retirada com “un moviment tàctic” després que 64 atacs aeris de l'OTAN hagin deixat el complex molt malmès, però no ha donat més detalls sobre on pot ser ara mateix.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Poc temps més tard, el dictador ha dit que ha pogut fer un petit volt a la capital i ha sentit que la ciutat "no està en perill". "He estat a Trípoli, discretament i sense que m'hagi vist ningú"; diu Gaddafi. El dictador ha fet una crida als ciutadans perquè "netegin" la ciutat de rebels. “Tots els libis han de venir a Trípoli, siguin joves, homes de les tribus o dones, i combatre els traidors”, ha dit.

El portaveu del govern de Gaddafi ha dit que el líder libi està preparat per resistir els atacs dels rebels durant mesos o fins i tot anys. “Convertirem Libia en un volcà de lava i foc sota els peus dels invasors”, ha dit Moussa Ibrahim.

stats