REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Especials 07/03/2011

Gaddafi demana una sortida honorable i els rebels rebutgen negociar amb aquestes condicions

El coronel hauria proposat reunir el Congrés General del Poble per concretar l'acord, que inclouria la garantia que ni ell ni la seva família seran jutjats. Els opositors consideren la petició ofensiva per a les seves víctimes

Reuters
1 min

TrípoliLa cadena Al-Jazira ha informat aquest dilluns que Muammar al-Gaddafi ha proposat als rebels de Líbia una reunió del Parlament del país per preparar el camí per a la seva renúncia amb certes garanties.

Gaddafi hauria proposat la del Congrés General del Poble, o Parlament, al consell provisional dels rebels organitzat a Bengsai, ciutat controlada per l'oposició.

El coronel hauria demanat garanties de seguretat personal per a ell i la seva família i la promesa que no seran jutjats.

Tanmateix, poc després Al-Jazira mateix ha anunciat que els rebels han rebutjat la proposta del coronel que governa el país des de fa 42 anys, que fa dies que bombardeja les poblacions controlades pels revoltats i insisteix que el poble està amb ell. Aquest dilluns, Gaddafi ha vist com l'Otan comença a plantejar-se una operació contra ell. Els opositors s'haurien negat a la negociació que proposa perquè busca una sortida "honorable" i això ofendria les seves víctimes.

stats