REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Especials 06/03/2011

Gaddafi proposa ara que l'ONU investigui els disturbis a Líbia

El líder libi diu en un diari francès que si ell és expulsat del poder Europa patiria una considerable afluència d'immigrans

Redacció
1 min
Gaddafi a Le Journal

BarcelonaEl líder de Líbia Muammar al-Gaddafi demana ara una investigació internacional sobre els disturbis al seu país. Mentre les seves forces continuen lluitant per mantenir el territori, Gaddafi diu en una entrevista al diari francès Le Journal du Dimanche que vol que les Nacions Unides o la Unió Africana investiguin la violència. "Deixem que aquest grup especial treballi sense obstacles", afirma.

El dictador libi estaria a favor que França "coordini i dirigeixi" aquesta investigació i es queixa que els seus serveis de seguretat "han cooperat molt els últims anys, però ara que estem en lluita contra el terrorisme ningú ens ajuda?". Es mostra sorprès perquè, segons ell, "ningú entén que es tracta d'una lluita contra el terrorisme". D'aquesta manera, Gaddafi aprofita l'entrevista per carregar contra els països occidentals.

L'home fort de Líbia també explica que els tres soldats holandesos capturats a Líbia durant una operació de rescat no autoritzada eren "presoners" i afegeix que això és "normal". Els tres van ser capturats a Sirte, al nord de Líbia el passat diumenge en un intent fallit per evacuar dos civils, un enginyer holandès i un altre europeu, per l'helicòpter de l'Armada.

Gaddafi afegeix que el seu govern estava "bé" tot i l'agitació armada i adverteix a Europa d'una considerable afluència d'immigrants a les seves costes líbies si ell és expulsat del poder.

stats