Especials 24/10/2011

Els rebels rebutgen una investigació internacional sobre la mort de Gaddafi

L'ONG Human Rights Watch denuncia que més de 50 progaddafistes trobats morts a Sirte van ser executats. Altres ONG han denunciat que els milicians del Consell Nacional de Transició també van executar el dictador

Agències
1 min
Els cadàvers de Gaddafi i el seu fill, Moutassim, en una cambra frigorífica a Misurata. AFP

BengasiEl ministre d'informació del Consell Nacional de Transició (CNT) libi, Mohamed Shamam, ha rebutjat una eventual investigació internacional sobre la mort de Muammar al-Gaddafi, que ha qualificat de “provocació”.

“No ens doblegarem a una provocació internacional en aquest assumpte”, va dir a Efe el ministre sobre les crides d'investigar la mort del dictador per part de l'ONU i Amnistia Internacional.

Segons la versió oficial, Gaddafi va morir dijous passat quan era traslladat per milicians de Sirte a Misourata i després d'haver resultat ferit en un intercanvi de trets. No obstant, alguns vídeos gravats amb telèfons mòbils mostren que Gaddafi va ser colpejat pels rebels i no hi ha cap gravació sobre el presumpte intercanvi de trets en el qual va morir el dictador.

D'altra banda, els cossos de 43 progaddafistes s'han trobat a un hotel de Sirte després de ser aparentment executats, segons ha denunciat aquest dilluns l'ONG Human Rights Watch (HRW). L'ONG ha dit que les víctimes, algunes de les quals tenien les mans lligades, van morir fa una setmana.

Aquesta denúncia se suma a la d'altres ONG, que han acusat els rebels de violar els drets humans amb presoners del règim de Gaddafi, així com de linxar i matar el propi Gaddafi.

stats