LES REVOLTES AL MÓN
Especials 28/03/2011

Gaddafi segueix plantant cara i ataca Naufaliya

Sarkozy i Cameron demanen al coronel libi que marxi "immediatament" mentre aquest afirma que s'ha decretat un tercer alto el foc

Redacció
2 min
Els rebels cremen un equipament de Gaddafi a Sirte / AFP

BarcelonaLes tropes del coronel Muammar al-Gaddafi plantegen batalla. Ho han fet al congost del riu Vermell i a Naufaliya, una població situada a 147 quilòmetres al sud-est de Sirte, que els rebels pretenen fer caure avui i acabar amb l'última població sota domini gaddafista després de Trípoli. Els combats se centren al voltant de Naufaliya, molt a prop de Ben Yauad, la localitat més a l'oest que han conquerit els rebels.

Els rebels, per la seva part, denuncien els atacs del coronel Gaddafi, tot i que aquest ha anunciat un tercer alto el fet, tot i que fins ara no n'ha respectat cap. Un membre del comitè revolucionari de Misrarta, Mohamed Ali, ha explicat que “les brigades gaddafistes estan assetjant la ciutat des de l'accés pel nord-oest de la ciutat”. Els atacs també arriben a l'hospital on cada cop hi ha menys provisions i més persones que necessiten ser ateses.

Mentrestant, dins les operacions dels aliats a aquell país nord-africà, l'exèrcit francès ha bombardejat un lloc de comandament de l'exèrcit libi prop de Trípoli, que estava situat a 10 km. al sud de la capital líbia. Els francesos avaluen ara l'abast del cop.

"Gaddafi se n'ha d'anar immediatament"

El president de França, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, s'han manifestat avui clarament demanant que el líder libi " se n'ha d'anar immediatament" perquè "el règim actual ha perdut tota legitimitat". En una declaració conjunta els dos demanen als partidaris de Gaddafi que "abandonin abans que sigui massa tard".

Finalment, el president dels Estats Units, Barack Obama, compareixerà avui a la televisió per explicar la intervenció, en un esforç per apaivagar els seus crítics, dins i fora del Congrés, sobre l'abast i cost d'aquesta missió. Ho farà a la Universitat de Defensa Nacional.

stats