Especials 21/08/2011

El govern de Líbia assegura que hi ha hagut 1.300 morts en 24 hores a Trípoli

Els rebels van prenent els barris de Trípoli amb la complicitat dels habitants de la capital. Els insurgents asseguren que han capturat dos fills de Gaddafi

Agències
2 min

TrípoliLa batalla de Trípoli ja hauria costat, en 24 hores, la mort de 1.300 persones, segons les dades que ha donat el règim de Gaddafi aquest diumenge a la nit, segons les agències France Presse i Reuters.

Mentrestant, la cadena de televisió Al-Jazira informa que els rebels de Líbia haurien capturat dos fills del coronel Muammar al-Gaddafi, Seif l'Islam i Saadi. Aboubakr Traboulsi, un dels portaveus de la rebel Aliança Febrer 27, ha assegurat que té notícies concretes i verificades que aquests dos fills de Gaddafi han estat capturats en una zona turística de l'oest de Trípoli.

Les tropes dels insurgents que avançaven des del front oest ja són dins de Trípoli, on han entrat aquest diumenge al vespre, segons un corresponsal de l'agència francesa AFP. Les tropes rebels, segons aquest relat, han estat rebudes per una multitud entusiasmada que les victorejava mentre la música sonava pels carrers. En aquesta zona de la ciutat, per tant, ja hi hauria barris alliberats, en un acció que ha comptat amb la complicitat dels veïns de Trípoli, que van expulsant els gaddafistes d'algunes àrees. En canvi, en altres zones de la capital, especialment al centre, els combats són violents i no se sap quan s'acabaran, segons la cadena de televisió Al-Jazira.

Poc abans de saber-se l'entrada de tropes per l'oest, el president libi, Muammar al-Gaddafi, havia afirmat en un missatge sonor emès aquest diumenge a la tarda que no es rendirà i que sortirà "victoriós" de la batalla de Trípoli, segons informen Al-Jazira i AFP.

El missatge ha estat difós per la televisió, enmig de l'avenç rebel sobre la capital líbia.

Gaddafi ha cridat els libis de totes les regions a dirigir-se a Trípoli per defensar la ciutat. Ha afirmat que es troba a Trípoli i que resistirà fins a "l'última gota de sang".

stats