Líbia
Especials 12/05/2011

Gaddafi reapareix a la televisió després de dues setmanes sense donar senyals de vida

No es pot confirmar la data en què s'han enregistrat les imatges. El règim respon als dubtes sobre l'estat del seu líder

Agêncies
1 min
Gaddafi, en les imatges emeses aquesta nit per la televisió Líbia

TrípoliMuammar al-Gaddafi ha reaparegut aquesta nit a la televisió de Líbia, després de dues setmanes sense donar senyals de vida. El dictador no havia tornat als mitjans de comunicació des del bombadeig de l'OTAN sobre la seva residència, que va matar un dels seus fills i tres dels seus néts, en un moment en què, segons els portaveus del règim, Gaddafi es trobava també al complex. No hi ha res en les imatges, però, que demostri la data en què van ser enregistrades. La gravació és a l'Hotel Trípoli, on s'allotja la premsa internacional: periodistes de Reuters asseguren que no hi han vist Gaddafi, tot i que algunes sales de l'hotel no els són accessibles.

En les imatges el dictador libi apareix en una trobada amb els represetants de tribus. Un dels presents, d'avançada edat, li respon: "Sortiràs vencedor". El vídeo es fa públic quan alguns mitjans de comunicació britànics començaven a especular sobre la situació de Gaddafi després de tants dies d'absència mediàtica. Dilluns el complex presidencial va tornar a ser bombardejat per avions de l'OTAN. El govern libi nega que el seu líder hagi estat ferit o que vulgui passar a segon pla, i ha afirmat que no té aparicions públiques perquè està "de dol". Gaddafi tampoc no va assistir als funerals del fill i els néts morts.

stats