POLÍTICA
Especials 23/04/2012

La Generalitat Valenciana reduirà entre un 40 i un 50% el nombre d'empleats d'empreses públiques

El vicepresident de l'executiu valencià, José Ciscar, confirma que el sector públic passarà de 46 empreses, entitats de dret públic i fundacions a tan sols 6 ens

Acn
2 min

València @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Císcar, ha confirmat aquest dilluns als mitjans de comunicació que l'executiu reduirà entre un 40 i un 50% el nombre d'empleats del sector públic. Císcar ha dit que el sector públic "ha de ser més petit del que és actualment perquè és insostenible" i ha xifrat la reducció en els percentatges esmentats.

El vicepresident valencià ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els grups parlamentaris per presentar l'esborrany de la llei de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Sobre RTVV, ha dit que el govern valencià vol una televisió "pública i sostenible" i que l'executiu de Fabra dóna suport a les mesures de dèficit zero anunciades per Rajoy per a les televisions autonòmiques.

En aquests moments, el govern valencià està pendent de les conclusions de l'estudi d'una empresa auditora externa per iniciar un procés d'ERO a RTV, el qual afectarà la totalitat d'empreses públiques. Segons els sindicats, els comiats podrien afectar més de 1.000 treballadors dels aproximadament 1.800 empleats que treballen a l'ens públic.

En segon lloc ha anunciat que no tot seran ERO sinó que també hi haurà privatitzacions que afectaran tots els sectors, no tan sols sanitat i educació. Císcar ha confirmat així que es passarà de 46 empreses, fundacions i entitats de dret públic a comptar amb tan sols sis ens públics.

Un avantprojecte de llei que fomenta la llengua i cultura

Sobre l'avantprojecte de llei de RTVV, el vicepresident valencià ha dit que "garanteix una gestió pública i sostenible del servei de ràdio i televisió". Císcar s'ha reunit amb els grups parlamentaris d'Esquerra Unida, Compromís, PSPV-PSOE i PP, als quals ha traslladat l'avantprojecte. El text opta per la fórmula de contracte programa, subscrit cada tres anys, entre el grup RTVV i la Generalitat Valenciana, que aposta per "un model que defensi i fomenti la nostra llengua i cultura de manera sostenible".

L'avantprojecte preveu que el director general de RTVV sigui elegit per majoria de tres cinquens en una primera votació. En cas que no s'obtingui el quòrum suficient el text preveu la designació per majoria absoluta en segona votació.

stats