GEÒRGIA
Especials 27/05/2012

Manifestació multitudinària en contra del president de Geòrgia

Més de 100.000 opositors s'han concentrat al país caucasià en l'inici de la campanya per a les eleccions parlamentàries. El líder de l'oposició, Bidzin Ivanishvili, advoca per la normalització de les relacions amb Rússia

Efe
1 min
Manifestació multitudinària de l'oposició georgiana / EFE

TbilisiMés de 100.000 opositors georgians s'han manifestat aquest diumenge en contra el president, Mikhaïl Saakaixvili. La concentració ha estat la més multitudinària en els darrers anys al país caucasià i es tracta de l'inici de campanya per a les eleccions parlamentàries previstes per l'octubre. "Sabem amb qui estem tractant. En la nostra contra està únicament un home molt covard", va assegurar el multimilionari georgià Bidzin Ivanishvili, el nou líder de l'oposició.

Ivanishvili ha fundat recentment el partit Somni Georgià que ha aconseguit aglutinar gairebé tota l'oposició. El partit advoca per la normalització de les relacions amb Rússia, que va reconèixer la independència de les regions georgianes separatistes i prorusses d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, alhora que rebutja les acusacions de que el partit sigui un projecte del Kremlin. Tots els sondejos assenyalen que el partit Somni Georgià serà el gran rival del Moviment Nacional Unit, que lidera Saakaixvili, en les eleccions legislatives d'octubre.

El líder opositor ha subratllat que "la irresponsabilitat de les autoritats ha posat sota amenaça la mateixa supervivència de Geòrgia com a Estat", afegint que el país "es troba a la vora de la perdició i podria desaparèixer. Ivanishvili ha assegurat també que d'aquí a les eleccions legislatives d'octubre es proposa "unir en un mateix puny a tot el país". "Hem començat la lluita per la justícia i la unificació de Geòrgia perquè el nostre país sigui membre de ple dret a la Unió Europea, a l'OTAN en d'altres organitzacions internacionals", ha proclamar Ivanishvili.

Aquesta mateixa setmana el Parlament georgià va aplanar el camí perquè Ivanishvili es pugui presentar com a candidat a la presidència georgiana a les eleccions de 2013.

stats