Especials 30/11/2011

Els Germans Musulmans s'atribueixen la victòria electoral a Egipte

El Partit Llibertat i Justícia (PLJ) ha informat que ha obtingut un 40% del vots en la majoria de les nou províncies on s'han celebrat les històriques eleccions legislatives

Efe
1 min
Dos treballadors en una mesa electoral, aquest dilluns a El Caire / EFE

El caireEl Partit Llibertat i Justícia (PLJ), braç polític dels Germans Musulmans, es perfila com la força més votada a les dues primeres jornades històriques d'eleccions parlamentàries a Egipte, per davant dels salafistes d'Al Nur i del liberal Bloc Egipci.

Els primers resultats dels comicis han començat a filtrar-se aquest dimecres enmig d'un caòtic resultat, encara que la Junta electoral ha decidit ajornar fins el dijous l'anunci oficial ja que encara s'estan computant alguns sufragis i que encara no han arribat els vots dels egipcis a l'estranger.

El PLJ ha assegurat en un comunicat que ha obtingut més del 40% dels vots en la majoria de les nou províncies on es van celebrar les eleccions. El diari estatal Al Ahram ha informat de l'avenç del PLJ i d'Al Nur en sis de les nous províncies en què s'ha celebrat la votació i ha revelat que a Alexandria, una de les places fortes de l'islamisme, els Germans Musulmans han aconseguit el 41% dels vots i els salafistes el 24%.

Malgrat això, el portaveu del Partit Socialdemòcrata Egipci (que forma part del Bloc Egipci), Hala Mustafa, s'ha mostrat sorprès per aquestes informacions ja que, segons les seves dades, van segons en diverses circumscripcions d'algunes províncies. La participació als comicis ha superat el 85%.

stats