XARXES I REVOLTES
Especials 28/11/2011

Google es transforma en una guia pràctica per als electors d'Egipte

El buscador posa en marxa un 'doodle' amb tota la informació dels primers comicis sense Mubàrak. Els electors poden localitzar el col·legi que els correspon posant el seu número d'identitat en un googlemaps

Ara
1 min
Portada de google.com.eg

BarcelonaWael Ghonim, treballador de Google, va ser un dels rostres de la revolució que el febrer va derrocar el dictador Hosni Mubàrak. Ghonim va estar desaparegut durant els primers dies de la revolta d'Egipte. Internet i les xarxes socials també en van ser protagonistes fins al punt que Mubàrak va ordenar tancar la xarxa a tot el país. En reconeixement a aquest paper, Google ha llançat una completa plataforma electoral, que dedica un doodle als comicis d'aquest dilluns, en la seva portada egípcia.

Al web es poden trobar totes les notícies sobre les eleccions, que es poden filtrar per temes o partits. També i ha un google map, on els electors poden localitzar el col·legi electoral que se'ls ha assignat amb el seu número de document d'identitat, en coordinació amb la comissió electoral.

Les aplicacions permeten als votants saber on s'ubiquen els col·legis, en una iniciativa coordinada amb al comissió electoral. Els candidats expliquen el seu programa en un canal específic de YouTube.

stats