EUSKADI BUSCA LA PAU
Especials 20/06/2012

El govern basc creu que la decisió sobre Sortu reconeix el que ja era una realitat

L'executiu de Patxi López "acata" i "respecta" la decisió de l'alt tribunal espanyol. De fet, López ja havia demanat la legalització de l'esquerra abertzale després del cessament de l'activitat d'ETA

Efe
1 min

VitòriaEl govern basc considera que la decisió del Tribunal Constitucional d'acceptar la inscripció de Sortu com a partit "dóna reconeixement legal a una realitat", ja que l'esquerra abertzale ja està representada a les institucions.

Fonts de la presidència de l'executiu basc han valorat, en declaracions a Efe, la sentència del Constitucional, que estima el recurs de Sortu contra la decisió del Tribunal Suprem de prohibir la seva inscripció en el registre de partits polítics del ministeri de l'Interior, per la qual cosa la formació abertzale podrà concórrer a les pròximes eleccions.

El govern basc ha recalcat que "respecta" i "acata" aquesta decisió, perquè a més dóna "reconeixement legal" a una cosa que és ja un fet, perquè l'esquerra abertzale està representada en el Congrés dels Diputats, les diputacions i els ajuntaments bascos, malgrat que no ho va poder fer amb marca pròpia. La portaveu de l'executiu autònom, Idoia Mendia, analitzarà aquest dimecres a la tarda amb més detall la sentència del Constitucional en una trobada amb els mitjans de comunicació a Bilbao.

stats