Publicitat
Publicitat

Crisi de l'Euro

Grècia repetirà les eleccions el 17 de juny

Es forma un govern interí. La inestabilitat política dispara la caiguda dels mercats

Els líders dels partits grecs s'han reunit aquest dimecres per formar un govern interí que portarà al país un altre cop a les urnes, el 17 de juny. És l'única sortida després que no s'hagi pogut formar una coalició de govern amb els resultats de les eleccions del 6 de maig. La inestabilitat política, que no garanteix l'aplicació dels acords de rescat pactats amb la UE i el Fons Monetari Internacional, ha posat en qüestió la continuïtat de Grècia dins l'eurozona.

El parèntesi d'un mes que s'obre ara ha generat el pànic en els inversors i ha desencadenat la caiguda de les borses. Les enquestes mostren que després de 5 anys de recessió, amb nivells rècord d'atur i severes retallades salarials, les eleccions poden suposar un important avenç dels partits d'esquerra que s'oposen a les condicions del rescat.

Líders de diversos països de la UE i el Banc Central Europeu han amenaçat que si Atenes no compleix els compromisos de retorn del deute, es tallaran els crèditsque el país necessita per evitar la bancarrota.Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT