Crisi de l'Euro
Especials 16/05/2012

Grècia repetirà les eleccions el 17 de juny

Es forma un govern interí. La inestabilitat política dispara la caiguda dels mercats

Reuters
1 min
Reunió dels sis partits grecs amb representació parlamentària, excepte els neonazis, aquest dimecres. / AFP

AtenesEls líders dels partits grecs s'han reunit aquest dimecres per formar un govern interí que portarà al país un altre cop a les urnes, el 17 de juny. És l'única sortida després que no s'hagi pogut formar una coalició de govern amb els resultats de les eleccions del 6 de maig. La inestabilitat política, que no garanteix l'aplicació dels acords de rescat pactats amb la UE i el Fons Monetari Internacional, ha posat en qüestió la continuïtat de Grècia dins l'eurozona.

El parèntesi d'un mes que s'obre ara ha generat el pànic en els inversors i ha desencadenat la caiguda de les borses. Les enquestes mostren que després de 5 anys de recessió, amb nivells rècord d'atur i severes retallades salarials, les eleccions poden suposar un important avenç dels partits d'esquerra que s'oposen a les condicions del rescat.

Líders de diversos països de la UE i el Banc Central Europeu han amenaçat que si Atenes no compleix els compromisos de retorn del deute, es tallaran els crèditsque el país necessita per evitar la bancarrota.

stats