LÍBIA
Especials 05/05/2011

El Grup de Contacte estableix un fons econòmic pel govern dels rebels libis

El ministre d'Exteriors italià, Franco Frattini, ha anunciat l'ajuda i ha assegurat que el Consell Nacional de Transició necessita un suport més fort

Efe
1 min
El Grup de Contacte en la reunió a Roma

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } El Grup de Contacte sobre Líbia establirà un fons per a proporcionar una ajuda econòmica al Consell Nacional de Transició (CNT) libi. En la segona reunió del Grup, el ministre d'Exteriors italià, Franco Frattini, ha assegurat que “és necessari un suport econòmic més fort per al CNT”. Frattini ha anunciat que es posarà en marxa el “mecanisme financer temporal” que permetrà que els diners siguin canalitzats de manera transparent cap al CNT. En el discurs d'inauguració de la reunió a Roma, Frattini ha insistit en buscar un alto el foc a Líbia per a donar pas a un procés polític que porti el país a una democràcia, seguint el full de ruta plantejat pel CNT.

“No deixarem una Líbia dividida i insegura per als mercenaris de Gaddafi”, ha dit Frattini, que no considera el conflicte libi com una guerra civil. El CNT ha sol·licitat entre 2.000 i 3.000 milions de dòlars en préstecs als països que tinguin actius que pertanyen a Gaddafi i que hagin estat congelats en el marc de les sancions contra el règim de Trípoli.

stats