Especials 01/09/2012

Guia per anar de verema

Menys raïm però més bo és el que s'està veremant des de principis d'agost. Les intenses onades de calor van provocar que s'avancés la collita. Us proposem poblacions i festes per viure amb intensitat el temps de verema

Trinitat Gilbert
1 min
Guia per anar de verema

La verema ha començat a corre-cuita, perquè les intenses onades de calor de l'agost l'han avançat. L'explicació és lògica. Quan el cep acaba l'aigua que troba al subsòl, comença a agafar-la del raïm, cosa que pot comportar que el gra es quedi pansit. Abans que passi, cal collir-lo. A principis d'agost, va començar la verema de les varietats chardonnay, pinot noir i moscatell, i des del dilluns 27 d'agost "ja s'ha generalitzat a la resta de varietats de raïm cultivades a tot Catalunya", afirma Joan Santó, viticultor i responsable nacional del sector de la vinya i el vi del sindicat d'Unió de Pagesos.

La previsió d'Unió de Pagesos i també de cellers del Penedès, com Bodegues Torres i Agustí Torelló Mata, és que la verema serà molt sana, perquè justament la meteorologia ha evitat malalties i fongs. Ara bé, "la quantitat serà inferior respecte d'altres anys, segurament un 20% o un 30% menys", continua explicant Joan Santó.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats