Especials 29/08/2012

Històries d'amor, crítiques a Romney i durs atacs a Obama: la convenció republicana en 5 moments clau

La primera jornada republicana a Tampa s'ha desenvolupat al mil·límetre, exceptuant els actes de protesta dels afins al candidat llibertari Ron Paul

Ara
2 min
El matrimoni Romney fent-se un petó després del discurs d'Ann. GETTY

BarcelonaEl partit Republicà ha celebrat aquesta matinada la primera jornada de la convenció de Tampa, on s'ha nominat oficialment a l'exgovernador de Massachusetts, Mitt Romney, com a candidat republicà a la Casa Blanca. Repassem els cinc moments clau de la jornada:

1- Un petó de pel·lícula

Mitt Romney necessitava algú que li injectés calidesa i humanitzés un personatge allunyat de les masses, i ahir la seva dona, Ann, va sortir a l'escenari de Tampa amb la intenció d'aportar el caliu que li falta al candidat republicà. Mare de 5 fills, va recordar els 41 anys de matrimoni que han passat plegats i a partir d'anècdotes va vestir el retrat humà de l'elitista Romney. L'espectacle va acabar amb la sortida sorpresa de Romney pel darrere d'Ann i un un petó de pel·lícula, amb la projecció de l'una fotografia de la parella quan eren xicots.

2- Cercant l'electorat femení

Una dona, Ann, va ser l'encarregada d'obrir la convenció. Tot una declaració d'intencions per dexiar clar que els republicans busquen l'electorat femení. Diverses dones van discórrer per l'escenari de Tampa, com Mia Love, candidata a Utah, la senadora de New Hamshire Kelly Ayotte; i la governadora de Carolina del Su, Nikki Halley. I és que el president Barack Obama, ara per ara, supera el seu adversari en la intenció del vot femení (54% sobre un 42%, segons un sondeig de la CNN).

3- Una votació unànime

Les convencions si serveien per una cosa fa anys era per a coronar candidat. Però Mitt Romney ja arribava amb un ampli avantatge que el postulava com a únic candidat republicà a Tampa. Tot i això, l'exgovernador de Massachusetts va ser coronat ahir obtenint 2.061 delegats davant Ron Paul, l'altre candidat, que n'ha obtingut 190 en les primàries. De totes maneres, segons un sondeig de la CNN publica poques hores abans de la votació, només el 70% dels electors republicans consideren que Romney és la seva elecció.

4- El problema Ron Paul

Els republicans volen donar aquesta setmana una imatge de partit unit. Tot i així, alguns delegats s'han queixat del canvi de normativa que ha provocat que no se'ls pugui sentir. Durant la cerimònia a Tampa, en diversos moments, es va veure com gent del públic donava suport amb pancartes al congressista i ultraliberal Ron Paul.

5- El dur Chris Christie

Si bé la jornada va començar amb un discurs sentimental, la reunió a Tampa va acabar amb un parlament patriòtic. El governador de Nova Jersey, Chris Christie, va ser l'encarregat d'emocionar les masses amb un discurs dur però alhora lleuger i ple d'anècdotes sarcàstiques que van fer riure el públic. L'objectiu va ser enaltir el patriotisme dels republicans i criticar les polítiques d'Obama.

stats