FRANÇA
Especials 28/05/2013

Hollande demana mobilitzar fons europeus "ràpidament" per lluitar contra l'atur juvenil

La UE ha "d'actuar amb urgència", perquè hi ha milions de joves europeus a l'atur que necessiten "solidaritat", ha recalcat el president francès

Efe
1 min

ParísEl president francès, François Hollande, ha reclamat aquest dimarts una mobilització "ràpida" de fons europeus per destinar-los a la generació de treball per a joves i ha dit que la Unió Europea (UE) ha "d'actuar amb urgència" en aquest àmbit.

Hi ha milions de joves europeus a l'atur que necessiten "solidaritat", ha dit Hollande en l'obertura d'una reunió a París per tractar la situació de l'atur a la UE que clausurarà aquesta tarda el president espanyol, Mariano Rajoy.

Hollande ha advertit, a més, que "les millors polítiques de cada país no poden conduir a un [resultat] òptim europeu", i ha dit que per això ha proposat "reforçar el govern econòmic", que no és una idea nova, ha recalcat.

Es tracta d'"un govern econòmic per harmonitzar la fiscalitat […] que hauria de tenir capacitat pressupostària" i que es finançaria amb "fons específics", entre els quals ha mencionat els procedents d'impostos com els que gravaran les transaccions financeres.

stats