França
Especials 07/04/2012

Hollande arremet contra Sarkozy per faltar el respecte a Espanya

El màxim rival de Sarkozy a les presidencials, el socialista François Hollande, afirma que les desqualificacions d'altres països no es fan "quan un és cap d'Estat". El president gal insisteix, per tercer dia, a usar Espanya com a arma electoral

Agències
1 min
El candidat del Partit Socialista, François Hollande, en un acte de campanya a Aulnay-sous-Bois, als afores de parís, aquest dissabte. / KENZO TRIBOUILLARD / AFP

ParísEspanya i Grècia són les ovelles negres d'Europa, segons Nicolas Sarkozy, que va reivindicar-se dijous com el candidat presencial que "evitarà que França quedi al marge d'un precipici", com passa –va dir– a Atenes i a Madrid.

El candidat socialista a les eleccions presidencials, François Hollande, li ha respost aquest dissabte tot afirmant que la política econòmica de Sarkozy no dóna dret a l'encara president francès a criticar les arques espanyoles, tot i que no ha defensat la gestió econòmica de Madrid.

Hollande ha alliçonat Sarkozy, tot advertint-li que aquests comentaris "no es fan quan un és cap d'Estat". "Com a candidat, jo tinc respecte", ha recordat.

Sarkozy, però, ha insistit, per tercer dia consecutiu, que si governa el seu contrincant el seu país acabarà ràpidament com Espanya i Grècia, en un acte de campanya a Saint Raphael, a la Costa Blava.

A l'Estat, el PSOE ha exigit al president del govern, Mariano Rajoy, que desautoritzi "de manera clara" Sarkozy per la "utilització partidista" que fa de la situació espanyola a la campanya electoral.

stats