Publicitat
Publicitat

ELECCIONS LEGISLATIVES

Hollande recupera parcialment la jubilació als 60 anys a França

El nou executiu esmena la reforma de les pensions que va fer Sarkozy. La mesura només afecta els treballadors que han cotitzat 41 anys, amb facilitats per a les mares i els aturats

El nou Govern francès ha introduït aquest dimecres un canvi en la reforma de les pensions impulsada per Nicolas Sarkozy el 2010, que recupera la jubilació als 60 anys, i no als 62, per als treballadors que hagin cobert completament el període de cotització, que és de 41 anys. La mesura afecta un de cada cinc assalariats francesos, segons publica el diari ' Le Monde'

Per comptabilitzar aquests 41 anys que donen dret a una pensió completa, les dones podran incloure dos trimestres per maternitat i també podran sumar dos trimestres els que hagin estat a l'atur durant la seva vida laboral, ha indicat la ministra d'Afers Socials, Marisol Touraine, al final del consell de ministres.
Touraine ha afegit que la mesura entrarà en vigor al novembre i que se'n podran beneficiar en total 110.000 persones. Tindrà un cost de 3.000 milions d'euros en l'horitzó del 2017, menys dels 5.000 milions que s'havia calculat en el programa electoral del president de la República, el socialista François Hollande.
La ministra ha insistit que "aquesta mesura està perfectament finançada", ja que s'apujaran les cotitzacions socials i patronals en un 0,1% cada any entre el 2013 i el 2017.

Segons els càlculs del govern, el sobrecost serà reduït, ja que suposarà "dos euros" suplementaris de cotització per a una persona que cobra 1.600 euros al mes.
També va insistir que es tracta d'una política de "justícia" en favor de les persones que van començar a treballar abans dels 20 anys i que han totalitzat el període de cotització.

El canvi s'anuncia quan falten pocs dies per a la primera volta, el 10 de juny, de les eleccions legislatives, en què l'esquerra espera aconseguir una majoria suficient per governar i aplicar les seves promeses de campanya.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT