Especials 03/09/2013

Homs: "És anar en contra del sentit democràtic pretendre cobrar per manifestar-se"

El portaveu del Govern respon a Pere Navarro que l'executiu no farà pagar a ningú per manifestar-se

O. March / S. González
2 min

Barcelona"És anar en contra del sentit democràtic pretendre cobrar per manifestar-se". Així ha respost el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, al líder del PSC, Pere Navarro, que aquest dimarts ha tornat a insistir que el cost d'una manifestació que ocupa 400 kilòmetres dista molt del d'una que es faci al passeig de Gràcia i que per això caldria que l'ANC pagués part de les despeses de la Via Catalana.

Davant la insistència de Navarro, Homs ha volgut deixar clar que el Govern no cobrarà a ningú, "sigui qui sigui", per manifestar-se. "Aquest Govern mai posarà límits a qualsevol mena de manifestació que sigui pacífica i democràtica", ha afegit. Homs ha assegurat, a més, que el posicionament de Navarro és "desafortunat" i "genera estupor des del punt de vista democràtic". Ha afegit que el líder del PSC té problemes interns i que Navarro deu fer aquest tipus de declaracions per evitar que se'n parli. Tot i això, el portaveu ha valorat que els socialistes hagin "madurat" durant l'estiu el seu posicionament sobre la Via Catalana i hagin donat llibertat als seus dirigents per assistir-hi a títol personal.

Homs també ha defensat la decisió del Govern de donar llibertat als consellers per assistir-hi perquè es tracta d'una opció que "aixopluga i permet" que els partits que donen suport al Govern "s'hi senten còmodes". "Tenim la sensació que si alguna majoria s'està eixamplant és la del dret a decidir. I aquí hi cap tothom", ha conclòs Homs.

Per la seva banda, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat que participarà a la cadena humana, mentre que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que hi participarà "anímicament" i "físicament" sempre que la seva tasca institucional l'hi permeti.

stats