Síria
Especials 08/02/2012

"Supliquem al món: Baixar ens està matant"

La massacre de Homs continua, malgrat les promeses de pau de Baixar al-Assad. Els activistes han comptabilitzat 47 morts i denuncien que els tancs s'apropen a zones residencials. El règim no respon a la pressió diplomàtica ni a la mediació russa

Ara
1 min

BarcelonaL'exèrcit lleial a Baixar al-Assad ha matat aquest dimecres almenys 47 civils a la ciutat rebel de Homs, denuncia l'oposició, en una ofensiva amb coets i foc de morter sobre la ciutat, que està en curs des de divendres. Els bombardejos d'aquesta nit arriben després que Rússia assegurés dimarts, a la sortida d'una entrevista entre el president sirià i el ministre d'Exteriors del Kremlin, Serguei Lavro, vque Al-Assad vol la pau.

Els tancs han entrat al barri d'Inshaat i s'acosten a Bab Amro, un districte popular molt actiu en la revolta, segons fonts opositores. Els activistes xifren en 150 els morts des de divendres només en aquest barri. Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, durant la nit han mort tres famílies senceres.

Mohammad Hassan ha dit des d'un telèfon satèl·lit a l'agència Reuters que han pogut fer un recompte de víctimes "després que els activistes dels diversos barris hagin pogut recarregar els telèfons mòbils quan el subministrament elèctric ha tornat durant una estona". L'activista explica que el bombardeig s'ha intensificat des de primera hora del matí sobre els barris de Bab Amro, Bayada, Khalidiya i Wadi al-Arab. "Els tancs s'han desplegat a les principals avingudes i sembla que s'estan preparant per entrar a les zones residencials", afegeix.

Ni la pressió diplomàtica ni la mediació de Rússia sembla que tinguin cap efecte sobre el terreny, malgrat la promesa d'Al-Assad d'aturar el bany de sang.

stats