Jocs Olímpics
Especials 16/07/2012

El cau del Dream Team durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92

L'equip de bàsquet dels Estats Units va renunciar a conviure amb els altres atletes a la Vila Olímpica i va estrenar l'Hotel Ambassador, al carrer Pintor Fortuny de Barcelona

àlex Gozalbo
1 min
Façana de l'Hotel Silken Ramblas

BarcelonaA 100 metres de la Rambla, on hi ha turistes les 24 hores del dia. Al davant de La Viena Blanca, un bar típic que ofereix tres tapes per 14 euros. Ben a prop del carrer d'en Xuclà, on gairebé sempre hi ha músics ambulants. Aquest va ser l'inesperat cau del Dream Team durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

L'equip de bàsquet dels Estats Units va renunciar a conviure amb els altres atletes a la Vila Olímpica i va estrenar l'Hotel Ambassador (4 estrelles), al carrer Pintor Fortuny de Barcelona. L'establiment va ser rebatejat fa cinc anys (Hotel Silken Ramblas), quan va canviar de mans, i els nous propietaris prefereixen no fer declaracions sobre el tema. "Fins i tot van venir un parell de televisions dels Estats Units a fer un reportatge, però la direcció s'hi va negar", es lamenta un dels treballadors de l'hotel.

Les habitacions de l'hotel que van utilitzar Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird i la resta dels seus companys tenen 35 m2 i llits de dos metres. El pitjor, els 10 quilòmetres (amb embús assegurat per sortir del centre de Barcelona) que cada dia havien de completar en bus fins al Palau Olímpic de Badalona.

"Durant un grapat de dies el carrer va estar ple de gent, d'aficionats en busca d'autògrafs", diu un cambrer d'un dels bars de la cantonada, que recorda les passejades nocturnes d'alguns dels jugadors.

stats