Publicitat
Publicitat

Hugo Chávez diu que Gaddafi és un màrtir i es lamenta del seu "assassinat"

El president veneçolà creu també que la mort de Gaddafi és "un atropellament a la vida" i acusa l'OTAN i els EUA de voler quedar-se els recursos naturals libis

El president de Veneçuela , Hugo Chávez , ha lamentat aquest dijous la mort de l'ex líder libi Muammar al- Gaddafi , que va qualificar com un lluitador i ara un " màrtir " a qui " van assassinar " en un " atropellament més a la vida " .

" Veníem parlant amb Raúl Castro (president de Cuba ) . Recordo que Raúl em deia : segur que el mataran (...). Lamentablement es va confirmar després la mort de Gaddafi , el van assassinar . , és un atropellament més a la vida , què més es pot dir ? " , va dir Chávez als periodistes .

El president veneçolà , que havia destacat reiteradament la seva amistat amb el líder libi , ha dit que recordarà  Gaddafi " tota la vida com  un lluitador , i , bé, un màrtir, ara " .

Segons la seva opinió , la mort de Gaddafi no suposarà el final de la resistència del poble libi .

" Aquesta història a Líbia està començant tot just perquè aquí hi ha un poble , hi ha dignitat " , ha assenyalat , i ha afegit : " L'imperi ianqui no podrà dominar aquest món " .

El president veneçolà , que ha viatjat fins al santuari del Sant Crist de la Crida , a l'oest de Veneçuela per fer una promesa religiosa , ha acusat els Estats Units i els seus aliats europeus d'estar " incendiant el món " en el seu afany per dominar-lo.

" Aquí, per això prego a Déu per la pau de Veneçuela i de l'Amèrica Llatina , perquè aconseguim blindar aquest continent llatinoamericà de guerres , d'invasions i de cops d'estat" , ha afegit.

Chávez ha acusat reiteradament als Estats Units i l'OTAN de voler enderrocar i assassinar  Gaddafi per fer-se amb els recursos naturals i les reserves econòmiques d'aquest país .

A finals de febrer va llançar una proposta per convocar un comitè internacional de mediació que pogués trobar una sortida pacífica al conflicte a Líbia , iniciativa que no va arribar a prosperar .

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT