SÍRIA
Especials 15/04/2011

Human Rights Watch denuncia centenars de detencions a Síria

L'organització prodrets humans assegura que s'està arrestant i colpejant nens. La majoria dels testimonis detinguts afirmen que s'han vist forçats a firmar confessions sense haver-les pogut llegir abans

Redacció
2 min

BarcelonaL'organització proderts humans Human Rights Watch, amb seu a Nova York, denuncia centenars de detencions indiscriminades arreu de Síria per part de la policia del règim amb l'objectiu d'evitar que triomfin les protestes contra el règim.

Segons l'organització, "les forces de seguretat i els serveis d'intel·ligència sirians han detingut de forma arbitrària centenars de manifestants arreu del país, que han estat objecte de tortures i maltractaments des que van començar les protestes contra el govern a mitjans de març del 2011. Les forces del règim de Baixar al-Assad també han detingut advocats, activistes i periodistes que han donat suport o promogut les manifestacions".

Per aquest motiu el responsable de Human Rights Watch al Pròxim Orient, Joe Stork, denuncia que "no pot haver-hi reformes reals a Síria mentre les forces de seguretat continuen abusant de la població amb impunitat".

L'organització ha entrevistat 19 persones que havien estat detingudes a cinc de les principals ciutats on hi ha hagut conflictes, com també les seves famílies. A aquest grup s'hi inclouen dones i tres adolescents d'entre 16 i 17 anys. També ha recollit informació de testimonis a Deraa i Banyas, amb multitud de cops al cos que serien senyals de tortures.

La majoria dels entrevistats asseguren que s'han vist forçats a firmar confessions sense haver-les pogut llegir abans. També que hi hauria nens entre els detinguts i maltractats per les forces de seguretat sirianes.

El règim sirià controla la majoria de la informació que surt del país i és molt complicat saber què passa realment. Avui és divendres, dia d'oració al país, i es preveuen noves manifestacions. Les protestes contra el règim van començar a mitjans de març i ja s'han cobrat almenys un centenar de víctimes. Un periodista estranger que viu a Síria assegura que el van estomacar durant un interrogatori. El règim no permet visats a periodistes estrangers, i a Damasc, la capital, està blindat aconseguir informacions de què passa a les ciutat sublevades, com Deraa, al sud del país.

stats