Especials 05/09/2013

Interior ofereix un canvi d'ubicació a la cadena espanyolista de la Sagrada Família

La conselleria autoritza aquesta marxa i la Via Catalana, que ha tingut petits retocs al recorregut a instàncies dels ajuntaments

Ara
1 min
La ciutat de Barcelona concentra bona part del turisme estranger que visita Catalunya pels seus atractius com la Sagrada Família.

BarcelonaLa conselleria de l'Interior vol evitar al màxim el risc d'incidents durant la Diada. A la mateixa hora que la Via Catalana passarà per davant de la basílica de la Sagrada Família el moviment espanyolista 12 d'Octubre, liderat per alguns militants d'UPyD a Catalunya, que ha cridat a fer una cadena humana al voltant del temple. El departament que dirigeix Ramon Espadaler els ha ofert, però, que canviïn l'hora o el recorregut per evitar incidents amb els independentistes. L'acte polític espanyolista, finalment, no tindrà el suport ni del PP a Catalunya ni de Ciutadans, que organitzaran actes propis en altres punts de la ciutat.

Interior ha ofert al moviment 12-O que desplaci la seva concentració al passeig de Sant Joan amb Provença, unes illes de cases més enllà del temple, o bé que la faci al matí per no coincidir amb l'hora de la Via Catalana per evitar problemes.

Pel que fa a Via Catalana, ha acceptat fer petits retocs en el seu recorregut a instàncies d'alguns ajuntaments per preservar la seguretat i la mobilitat. L'acte del Procés Constituent per encerclar la seu central de La Caixa a la Diagonal de Barcelona ha estat autoritzat sense cap però ni indicació.

stats