IEMEN
Especials 18/03/2011

El president iemenita imposa l'estat d'emergència després del tiroteig contra membres de l'oposició

El règim reacciona després que més de 30 persones han mort pels trets de civils armats durant una manifestació contra el govern a prop de la universitat, a la capital

Agències
1 min
Manifestants contra el règim traslladen un jove ferit.

Sanà p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, ha imposat l'estat d'emergència a tot el país, després de la mort de més de 30 persones pel tiroteig durant una manifestació de l'oposició. En una roda de premsa, Sàleh ha lamentat les víctimes, que ha qualificat com a "màrtirs de la democràcia", i ha negat que forces policials hagin estat involucrades en aquest tiroteig.

Almenys 32 persones, segons l'agència AFP, 39 segons la cadena britànica BBC, han mort i més de 200 han resultat ferides durant una manifestació a Sanaa, la capital del Iemen, per reclamar la dimissió del president iemenita, Ali Abdul·lah Sàleh. Segons testimonis dels fets, civils partidaris del règim armats han obert foc contra els milers de manifestants que eren en una plaça a prop de la Universitat de Sanaa.

Els trets han començat quan els manifestants volien tirar a terra un mur construït per partidaris del règim per bloquejar un dels carrers que porta fins a la zona universitària. Moltes de les víctimes tenien ferides de bala al cap i al pit. L'oposició ha denunciat els fets i els ha qualificat com a “massacre”.

Es tracta de la jornada amb més víctimes des que al finals de gener va començar l'onada de protestes contra l'executiu de Sàleh, inspirades en les manifestacions a Tunísia i Egipte. Les manifestacions es van intensificar a mitjan febrer i es concentren des de llavors a la plaça de la Universitat, que ja ha estat batejada com la plaça del Canvi.

stats