Premsa
Especials 14/04/2011

Incertesa sobre el diari 'L'Opinió', pròxim a Esquerra Republicana de Catalunya

El rotatiu no ha sortit avui ni tampoc ho va fer ahir

Redacció
1 min

BarcelonaEl diari l'Opinió, considerat pròxim a Esquerra Republicana, ha deixat de publicar-se. Nascut com a setmanari el 18 de febrer de 1928, clou així una breu singladura com a diari durant la setmana del 6 al 12 d'abril, prèvia a la celebració de les eleccions municipals que comportaran la proclamació de la segona República Espanyola (i a l'espera de saber si avui Francesc Macià proclamarà la República Catalana).

El rotatiu va aparèixer com a òrgan independent gràcies al suport de Joan Casanellas, que va fitxar algunes de les firmes destacades de finals de la dècada passada, com Josep Maria de Sagarra, Carles Soldevila, Marcel·lí Domingo, Manuel Serra i Moret o Jordi Arquer. Va esdevenir després un òrgan d'un nucli polític nou que esdevindria posteriorment un dels gèrmens d'Esquerra Republicana de Catalunya. No va aparèixer entre el 13 de setembre de 1929 i el 2 de maig de 1930.

Fonts de l'ARA confirmen la voluntat dels editors de consolidar-lo com a rotatiu d'aparició diària. La data de reaparició prevista és el 4 de juny de 1931. Tot i que aquest portal no acostuma a fer cas d'àugurs i astròlegs diversos, només deixa constància de la insistència amb què el gremi d'endevins coincideix en assenyalar el 10 d'octubre de 1934 com a data de desaparició del diari, víctima d'una suspensió militar que esdevindrà definitiva.

stats