Especials 29/10/2012

Investiguen una nova denúncia sobre un "curs de prostitució" a València

Els creadors del curs podrien ser els mateixos que els denunciats el passat maig, però en aquest cas l'oferta promet la "incorporació immediata a la feina". En aquella ocasió, la causa va ser arxivada

Efe
1 min

ValènciaLa Fiscalia de València ha obert una investigació arran de la segona denúncia per part de la conselleria de Justícia i Benestar Social d'un "curs de prostitució". Segons ha explicat la portaveu de la Fiscalia, aquesta investigació obeeix a aquesta nova denúncia, ja que l'anterior, també interposada el passat mes de maig pel govern valencià per motius similars, va ser arxivada.

En la nova denúncia, datada el 12 de setembre i interposada concretament per la Direcció General de Família i Dona, s'argumenta, entre altres coses, que la nova campanya de cursos de prostitució, "darrere de la qual sembla estar la mateixa persona o organització, introdueix respecte de l'anterior l'oferiment d'incorporació de manera immediata a la feina".

Només és delicte si comporta explotació o va dirigit a menors

A més, indica que encara que la legislació penal espanyola no tipifica com a delicte la prostitució, sí que contempla penes per a qui "es lucri explotant la prostitució d'una altra persona, fins i tot amb el consentiment de la mateixa". Així mateix s'assenyala en aquesta denúncia que el Codi Penal espanyol preveu penes per als que "indueixin, promoguin, afavoreixin o facilitin la prostitució d'una persona menor d'edat".

En aquest sentit, i com que els fullets dels cursos es reparteixen suposadament en els accessos a les facultats universitàries de València, es fa referència al fet que entre els joves que accedeixen per primera vegada a la universitat "encara hi ha qui no ha arribat a la majoria de edat". A la denúncia de la Generalitat es fa èmfasi que, "com que no existeix possibilitat de discriminar els destinataris d'aquest [fullet del curs], pot ser constitutiu de delicte".

stats