Japó
Especials 24/05/2011

Fukushima confirma la fusió parcial del combustible als reactors 2 i 3

L'operadora creu que es va produir uns dies després del tsunami. L'empresa reconeix que les estructrures de contenció podrien estar malmeses

Agències
1 min
Un grup de japonesos es manifestava ahir al davant del ministeri d'educació demanant que es protegeixi els menors de la radiació. EFE

TòkioL'empresa que gestiona la central nuclear de Fukushima ha reconegut que el combustible dels reactors 2 o 3 s'ha fusionat, com ha passat al número 1, segons informa kyodonews en la seva edició digital. "És molt possible que la fusió també s'hagi produït als reactors 2 i 3", ha declarat el portaveu de Tepco, que avui ha revelat les darreres anàlisis de nivells de contaminació a la planta. El govern japonès i els experts havien apuntat que les fusions eren una hipòtesi probable a tres dels sis reactors de la central, però Tepco no ho havia confirmat fins ara.

La fusió al nucli del reactor 3 es va produir dos dies després del terratrèmol, i l'endemà, al número 2, segons van indicar els responsables de l'empresa. "La major part del combustible sens dubte ha caigut al fons, com va passar al reactor", han afegit. Els tècnics han reconegut que les estructures de contenció podrien estar malmeses, però s'han limitat a informar que "les operacions de refredament continuen i els reactors estan estables".

Fins diverses setmanes després de la catàstrofe de l'11 de març, Tepco només parlava d'una fusió parcial i afirmava que els reactors ere relativament estables i que es podien contenir la major part de fuites perilloses. Tanmateix, els tècnics no podien controlar la situació.

stats