Especials 09/09/2012

Joan Ignasi Elena: "Els partits hem de discutir sobre el dret a l'autodeterminació amb serenor i sense apriorismes"

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú assegura que anirà a la manifestació de la Diada "a demanar respecte" per a l'autogovern. Preveu que serà multitudinària i que "cadascú hi anirà a reclamar coses diferents"

Ara
1 min
El candidat a la primera secretaria del PSC, Joan Ignasi Elena / ACN

BarcelonaL'exalcalde de Vilanova i la Geltrú i cara visible del corrent Avancem del PSC, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a La Xarxa que "la realitat nacional del nostre país evoluciona i és normal que es reflexioni sobre el dret a l'autodeterminació i que es faci sense por".

El que va ser candidat a la primera secretaria del PSC ha afegit: "La realitat nacional és quelcom que va evolucionant, com no pot ser d'altra manera, i els partits ho hem de llegir i ho hem de debatre; ho hem de discutir amb tota la serenor del món i sense apriorismes".

Diada "molt complexa"

Elena ha assegurat que dimarts anirà a la manifestació de la Diada: "Hi aniré a demanar un respecte per al nostre autogovern, un millor finançament pel nostre país i també que no se segueixin laminant els drets socials perquè la dimensió nacional sense la dimensió social, des del meu punt de vista, no es pot contemplar".

El dirigent del PSC ha afegit que "serà una manifestació probablement molt multitudinària en la qual, en el context complicat en què estem, cadascú anirà a reclamar coses diferents però que molt probablement van en aquesta direcció". "Serà una manifestació molt complexa perquè la realitat del país en aquests moments ho és", ha insistit.

stats