Especials 03/07/2012

Joan Radresa: "La versió iPad em permet llegir l'ARA abans que arribi a la llibreria de Torroella"

És tècnic en micromecànica, artesà mestre rellotger

Ara
2 min
Joan Radresa

BarcelonaQuan vaig veure un amic estranger llegint premsa internacional a l’iPad jo -que aviat en faré 60!- li vaig comentar que era home de paper. Me'l va deixar durant una semana i m’hi vaig 'enganxar' de seguida, de manera que em vaig comprar l’iPad immediatament i pensant només en l’ARA (tot i que actualment li descobreixo contínuament noves utilitats, amb l'ajut dels fills).

La versió iPad em permet llegir de bon matí el diari, quan encara no és a la llibreria de Torroella de Montgrí: quan obren ja sóc al tren camí de la feina! Sempre el descarrego poc després de llevar-me, el deixo carregant mentre em dutxo. Em va sorprendre de seguida la facilitat per descarregar-lo, la rapidesa, la possibilitat d’accedir a l’hemeroteca per llegir aquell article que no havia tingut temps de començar o acabar, etc.

Em resulta molt pràctic tenir el diari al mati a primera hora, ja que quan agafo el tren a l’estació de Flaçà la premsa encara no ha arribat al quiosc del poble. A més, la Renfe va tancar fa mesos el quiosc de l’estació.

No em canso de recomanar-ho: estalviem paper (i per tant tallem menys arbres). A més, a la meva edat és important augmentar la mida de les lletres. Un cop descarregat, el format PDF em permet emportar-me l’iPad fins i tot a l’hort o a qualsevol lloc sense internet.

De vegades miro a l’Ara.cat l’edició resumida per anar ràpid. Trobo fantàstica la nitidesa de les fotos del Mirades.

Sovint poso l’acudit ampliant-lo de manera que ocupi tota la pantalla i em serveix per exhibir l’aparell en uns faristols de pell que confecciono jo mateix a l’aparador del meu establiment: Biscuter.

stats