Especials 26/04/2012

Jorge Fernández Díaz, sobre el pla d'acostament dels presos d'ETA: "Caldrà deixar el terrorisme de manera clara i pública"

El ministre de l'Interior ha dit des de Luxemburg que acollir-se al pla és "una condició necessària però no suficient". Els presos hauran de complir, també, la resta de requisits de la llei penitenciària

Efe
1 min

LuxemburgEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dijous des de Luxemburg que els terroristes que s'acullin al pla de reinserció hauran de demostrar la seva voluntat de deixar enrere el terrorisme de manera "clara, solemne i pública".

Acollir-se al pla és "una condició necessària però no suficient" per a l'acostament dels presos d'ETA, ja que hauran de complir la resta de requisits de la llei penitenciària, ha subratllat el ministre en declaracions a la premsa a la seva arribada a un consell de ministres de la UE a Luxemburg.

Fernández Díaz ha explicat que la proposta "compleix amb el mandat constitucional", ja que l'article 25 de la Carta Magna assenyala que "l'objectiu de les penes privatives de llibertat és la reinserció social".

"El que pretenem és establir un programa molt ambiciós que en el marc de la legislació penitenciària faciliti que les persones que pertanyen a organitzacions terroristes o criminals es puguin reinserir", ha afegit.

El titular d'Interior també ha subratllat que no es tracta "en cap cas" d'un "pla d'acostament de presos" al País Basc, ni tampoc d'un punt d'inflexió per a la "doctrina Parot", "que està avalada pel Tribunal Constitucional i és llei", ha conclòs.

D'altra banda, respecte a com afrontaran les víctimes aquest pla de reinserció, Fernández Díaz ha afirmat que té el convenciment que "les víctimes del terrorisme entendran que amb aquest programa es pretén contribuir a la memòria, a la veritat, a la dignitat i a la justícia de les víctimes".

stats