Especials 31/08/2012

Vila d'Abadal demana a Duran que vagi a la manifestació amb el poble "perquè és d'Unió i no del PP"

"Si el Govern fos un govern normalitzat amb la independència, hauria convocat ell mateix la manifestació", assegura l'alcalde de Vic

Acn
1 min
L'alcalde de Vic i diputat d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, en una entrevista a l'ACN

BarcelonaL'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat aquest divendres al president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre "perquè és d'Unió i no del PP". En declaracions a RAC1, ha reclamat a Duran que "estigui amb el poble de Catalunya, que és on ha d'estar". "A Madrid ja hi haurà temps d'anar-hi per dir-los que ens segreguem i que som un estat nou", ha afegit. Vila d'Abadal, que també vol que el Govern hi participi, ha constatat que si l'executiu de CiU fos un govern "normalitzat amb la independència, hauria convocat ell mateix la manifestació per l'estat propi".

Vila d'Abadal ha defensat que a la manifestació de la Diada hi vagi tothom, "amb el lema que es vulgui", fins i tot apostant només pel pacte fiscal, però ha alertat que, en tot cas, "el sentiment ha de ser el de la independència".

L'alcalde de Vic, que dissabte constituirà el corrent crític d'Unió a favor de la independència, s'ha dirigit a Duran per dir-li que una manera de sortir de la crisi és ser un estat propi.

Sobre les paraules del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que veu la independència de Catalunya com un afer d'Europa, Vila d'Abadal ho ha celebrat com una "gran notícia". "És una peça clau que Europa et reconegui i que puguem ser un estat nou dins d'Europa", ha dit.

stats