Especials 21/06/2012

El president de les Corts Valencianes diu que la legalització de Sortu afavoreix "la ruptura d'Espanya"

Juan Cotino ha expressat al seu blog que la decisió del Tribunal Constitucional "no és justa" perquè "són els mateixos" que van posar la bomba d'Hipercor, van segrestar Ortega Lara o van assassinar Miguel Ángel Blanco

Efe
1 min
El president del parlament valencià, Juan Cotino.

ValènciaL'exdirector general de la policia espanyola durant el govern de José María Aznar i actual president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha mostrat la seva disconformitat amb la sentència del Tribunal Constitucional que revoca la decisió del Suprem de prohibir la inscripció de Sortu com a partit polític perquè suposa "un pas més per a la ruptura de l'estat espanyol".

Cotino s'ha expressat en aquests termes al seu blog personal, on ha dit que la decisió del Constitucional no li sembla "justa" perquè representa un aval judicial perquè Sortu aconsegueixi més vots i s'instal·lin en el Palau d'Ajuria Enea per "autoproclamar-se independents" des d'allí. El president del Parlament valencià considera que Sortu és una entitat situada a l'entorn d'ETA i que, per tant, té l'objectiu de "la ruptura del que anomenen Euskal Herria amb Espanya".

La segona màxima autoritat del País Valencià ha assenyalat que com a ciutadà espanyol ha d'acatar la sentència encara que no la comparteix. Cotino creu que Sortu són "els mateixos assassins" que van col·locar la bomba d'Hipercor a Barcelona fa 25 anys, que van segrestar Ortega Lara, que van assassinar Miguel Ángel Blanco i van matar "tants policies, guàrdies civils, militars o dones i homes que passaven per allí".

Per últim, Cotino assegura que la sentència de l'alt tribunal té un marcat segell polític. "És un gran error dictar sentències polítiques a favor d'unes organitzacions que han emparat, ascendit i finançat terroristes", remarca.

stats