Especials 08/09/2012

Junqueras recorda a Duran que "tothom sap" que la manifestació de la Diada és independentista

El president dels republicans defensa que el lema de la marxa és "explícitament independentista" i preveu que serà "massiva i pacífica"

Acn
1 min
El president dels republicans, Oriol Junqueras, aquest dissabte a Sant Vicenç dels Horts / NÚRIA JULIÀ / ACN

Sant Vicenç dels HortsEl president d'Esquerra (ERC), Oriol Junqueras, ha recordat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que "tothom sap" que la manifestació que convoca l'Assemblea Nacional (ANC) a la tarda de l'Onze de Setembre és independentista. "Té un lema explícitament independentista" i, "malgrat el que pugui dir" Duran i Lleida, Junqueras defensa que la marxa serà "massiva, pacífica i una demostració extraordinària als ulls d'Europa i del món".

Junqueras ha replicat així al líder d'Unió, que aquest divendres va decidir sumar-se a la concentració perquè, segons ell, la manifestació "ja no és en pro de la independència; és un acte d'afirmació catalanista", escrivia en la carta setmanal a la militància. A més, el líder dels republicans ha afegit que està "convençut" que els militants i els simpatitzants d'Unió que assisteixin a la marxa ho faran sabent que el caràcter de la convocatòria és independentista. "Hi aniran precisament perquè és independentista", ha reblat.

stats