Síria
Especials 10/03/2012

Kofi Annan es reuneix amb Al-Assad per "establir la base d'un diàleg amb l'oposició"

L'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab a Síria és contrari a una intervenció militar. L'oposició rebutja negociar amb el règim sirià perquè considera que donaria més temps a les autoritats per continuar reprimint les protestes

Efe
1 min
Kofi Annan dirigint-se a la reunió amb Al-Assad / REUTERS

DamascL'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab a Síria, Kofi Annan, s'ha reunit aquest dissabte a Damasc amb el president de Síria, Baixar al-Assad, per intentar establir la base d'un diàleg amb l'oposició.

Fonts de la presidència síria han informat a Efe que Annan s'ha entrevistat amb Al-Assad poc després d'arribar al país aquest matí, sense donar més detalls sobre les converses.

L'oposició rebutja negociar amb el règim d'Al-Assad perquè considera que un diàleg donaria més temps a les autoritats per continuar reprimint les protestes.

A part de reunir-se amb Al-Assad, Annan té previst mantenir contactes amb representants de la societat civil, mentre que amb els líders de l'oposició ho farà un cop abandoni el país.

Abans de viatjar a Síria, Anna va fer una escala de tres dies a El Caire, on es va entrevistar amb el secretari general de la Lliga Àrab, Nabil al-Arabi, i amb el ministre egipci d'Exteriors, Mohammed Amr.

Dijous, Annan va alertar de les conseqüències que tindria una hipotètica intervenció militar a Síria que, segons ell, empitjoraria la situació: "crec que qualsevol augment de les operacions militars provocaria un deteriorament de la situació i l'empitjoraria", va advertir Anna, que va insistir en continuar els esforços diplomàtics per aturar la violència a Síria i aconseguir una solució negociada.

stats