Especials 27/09/2012

L'ACNUR alerta que el nombre de refugiats sirians es multiplicarà per set

L'agència demana ajuda per afrontar un escenari de 700.000 refugiats a finals d'any

Agències
1 min

GinebraL'allau de refugiats sirians ha sobrepassat qualsevol previsió de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). L'augment de la violència a Síria, on en un any i mig s'ha passat de la repressió de les protestes pacífiques a una guerra civil, ha portat aquest dijous l'agència de l'ONU a anunciar que estimen que a finals d'any s'arribarà als 710.000 refugiats sirians, set vegades més del que s'havia calculat fa només sis mesos.

Fins ara s'han registrat 294.000 sirians com a refugiats a Turquia, Jordània, l'Iran i el Líban. L'ACNUR ha alertat que el ritme exponencial a què arriben els sirians a les fronteres veïnes fa necessari un increment de les ajudes a la zona i crear un nou pla d'ajuda humanitària.

Un ritme de 2.000 a 3.000 refugiats per dia

El març passat, 41.000 persones s'havien convertit ja en refugiats i es treballava per a una projecció de 100.000 persones a finals del 2012, però aquestes xifres han quedat clarament superades per la realitat.

El coordinador de l'ACNUR per a Síria, Panos Moumtzis, ha explicat que "una quantitat enorme de refugiats sirians estan creuant les fronteres" a un ritme d'entre 2.000 i 3.000 per dia en els últims dos mesos.

"Estem treballant contra rellotge perquè cada família siriana que arribi tingui un sostre, aigua i aliments", ha dit el representant de les Nacions Unides. "Molts refugiats només arriben amb la roba que porten posada i algun ha sigut desplaçat diverses vegades [dins de Síria] abans d'abandonar el seu país", ha afegit.

stats