Especials 27/01/2012

L’ACTIC, el certificat que acredita el coneixement de les TIC

L'ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) és un certificat que expedeix la Generalitat que valora la nostra competència digital

Daniel Romaní
2 min
Gent treballant en oficines

BarcelonaA l'hora de buscar feina, en una empresa o a l'administració pública, la millor manera d'acreditar els nostres coneixements de català és amb un dels certificats que atorga la Generalitat. De la mateixa manera, per acreditar, també en aquesta situació, els nostres coneixements en tecnologies de la informació i la comunicació, ens convé tenir l'ACTIC.

L'ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) és un certificat que expedeix la Generalitat de Catalunya que ens diu no només què sabem de les TIC sinó també com ens en sortim amb el seu ús –buscant informació a internet, fent ús del full de càlcul, compartint arxius, processant textos...– i quines actituds tenim en relació a la cultura digital. Aquest certificat valora la competència digital i no els coneixements estrictament basats en programaris concrets. Lògicament, la prova es fa amb ordinador, en línia i inclou força casos pràctics. En qualsevol moment la persona interessada pot inscriure's a la prova i escollir el lloc, el dia i l'hora que vol realitzar-la. No hi ha, doncs, convocatòries per fer-la.

L'ACTIC consta de tres nivells: el bàsic, el mitjà i l'avançat (per accedir a l'avançat cal haver assolit el mitjà). La prova per obtenir l'ACTIC es pot fer en un dels 300 centres col·laboradors que hi ha repartits arreu de Catalunya, aproximadament la meitat dels quals són de caràcter privat. Per saber el que teniu més a prop de casa o de la feina, consulteu la pàgina web ww.actic.cat. En un context econòmic com l'actual, iniciatives com l'ACTIC prenen un especial protagonisme, ja que la capacitació digital esdevé essencial per fomentar un nou model d'economia basat en el coneixement i per ajudar els sectors laborals en crisi a reorientar-se professionalment.

stats