Especials 04/09/2013

L'ANC preveu que a la cadena humana el nombre de participants doblarà el d'inscrits

Forcadell crida a participar a la cadena a qui cregui que Catalunya ha d'exercir el "dret a l'autodeterminació"

Sara González
2 min

BarcelonaQue una persona no estigui inscrita a la Via Catalana no significa que no hi pugui participar. És per aquest motiu que l'ANC preveu que a la cadena humana el nombre de participants almenys dupliqui el de la gent que sí que s'ha inscrit per assistir-hi. Els organitzadors de la Via Catalana s'han mostrat satisfets per l'increment d'inscripcions als trams de la cadena menys ocupats durant els darrers dies i han puntualitzat que a hores d'ara només queden una vintena de trams a les Terres de l'Ebre per omplir del tot. Tot i això, han volgut deixar clar que tothom es podrà afegir a qualsevol tram encara que no s'hagi registrat.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha tornat a obrir la porta a la participació a la cadena humana a tots aquells que creuen que Catalunya ha "d'exercir el dret a l'autodeterminació" per decidir el seu futur. "Fem aquesta Via Catalana per aconseguir la llibertat de Catalunya, però tenim clar que el primer pas que hem de fer és la consulta", ha afirmat Forcadell en una clara picada d'ullet a partits com Unió, ICV i un sector del PSC.

Forcadell ha explicat que just abans de la cadena humana el dia 11 de setembre es reunirà amb Artur Mas per demanar-li que "segueixi treballant perquè Catalunya sigui un nou estat" i perquè convoqui ja la consulta amb una "pregunta clara", com respondre sí o no a ser un nou estat dins d'Europa.

Forcadell ha estat contundent a l'hora de respondre a les paraules del líder del PSC, Pere Navarro, que va suggerir que l'ANC assumís els costos de la cadena. "No s'ha de posar preu al dret a manifestar-se", li ha etzibat la presidenta de l'Assemblea, que ha argumentat que els socis de l'ANC assumeixen els costos dels autobusos, que els participants també contribueixen pagant les samarretes i que els ultralleugers que sobrevolaran la cadena són voluntaris.

stats