Especials 09/02/2012

L'ARA omple el buit de la premsa diària en català al País Valencià

El dia 26 el diari desembarca als quioscos enmig d'un panorama on totes les publicacions diàries en paper són en castellà

Ara
2 min
Les rotatives durant la impressió del número u del diari ARA, que arribarà aviat al País Valencià després de començar a distribuir-se a les Illes Balears.

BarcelonaL'arribada de l'ARA als quioscos del País Valencià (excepte a les comarques alacantines en un primer moment) permetrà omplir el buit existent de premsa diària en català. Des del dia 26 de febrer els lectors valencians podran accedir a un rotatiu pensat i escrit íntegrament en aquesta llengua i l'ARA serà, doncs, l'única capçalera implantada en aquest territori que expliqui el món d'aquesta forma.

Dels principals diaris valencians, 'Información', 'Mediterráneo', 'Las Provincias' i 'Levante', només aquest últim reserva la seva pàgina 'Panorama' a la informació en català. Aquests quatre periòdics amb implantació en el País Valencià cobreixen una audiència de més de 750.000 lectors diaris. Tampoc les capçaleres d'àmbit estatal afavoreixen una major presència d'informació elaborada en llengua pròpia i només 'El País' publica setmanalment unes pàgines en català en el seu suplement 'Quaderns'. Històricament l''Avui' s'havia distribuït al País Valencià, i també 'El Punt' va intentar fer una edició valenciana.

A partir del dia 26, l'ARA se sumarà a l'escassa oferta mediàtica en català a la qual es pot accedir des del País Valencià, sobretot a partir del tancament del senyal de TV3 ara fa un any. Internet és l'excepció i ha obert la porta a l'aparició de mitjans i portals de notícies com 'L'Informatiu', 'ARA Multimèdia' i 'Comarques Nord' –editats al País Valencià– o 'Vilaweb', que, encara que des de Barcelona, ofereix una àmplia informació de la realitat valenciana.

stats