eurocopa
Especials 19/06/2012

L'Anglaterra més cínica elimina Ucraïna (1-0)

El combinat anglès, rocós i especulatiu durant la major part del partit, s'imposa als ucraïnesos i s'assegura el lideratge del Grup D

Jordi Mestre
1 min
Wayne Rooney i Marko Devic competeixen per una pilota

BarcelonaEl partit entre anglesos i ucraïnesos ha tingut dos capítols ben diferenciats. En el primer, els britànics ni han sigut capaços de transitar amb regularitat del seu camp al contrari ni han pogut aturar els atacs ucraïnesos. L'equip d'Oleh Blokhin aconseguia superar el centre del camp rival i encarar la defensa constantment: Anglaterra s'han vist obligada a recórrer a la qualitat dels seus defenses per sobreviure. Rooney ha tingut una única ocasió clara, però l'ha enviat fora després de rematar sol dins l'àrea.

La segona meitat ha començat amb una sorpresa que ha encetat un nou capítol: Anglaterra, mitjançant Gerrard, ha col·locat una pilota dins l'àrea i Pyatov, que l'hauria d'haver blocat, ha fallat greument. Rooney,sol al segon pal, no ha perdonat i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Ucraïna ha volgut refer-se d'un desavantatge que considerava injust i ha avançat línies. Els anglesos, pragmàtics, s'han enrocat al voltant de l'àrea de Hart i han esperat pacientment, confiant en algun contracop per tancar el partit. No ha sigut necessari: a Ucraïna li han anul·lat un gol legal i no ha sigut capaç de sobreposar-se tot i la seva empenta. Els ucraïnesos queden fora de l'Eurocopa, mentre Anglaterra, líder definitiu del grup, s'enfrontarà a Itàlia als quarts de final.

Fitxa del partit:

Anglaterra: Hart; Johnson, Terry, Lescott, A. Cole; Milner (Walcott, 69'), Parker, Gerrard, Young; Welbeck (Carroll, 81') i Rooney (Oxlade-Chamberlain, 86').

Ucraïna: Pyatov; Gusev, Khakhedidi, Rakitskiy, Selin; Tymoxtxuk, Konoplyanka, Iarmolenko, Garmash (Nazarenko, 78'); Milevskiy (Butko, 77') i Devic (Xevtxenko, 69').

Gols: 1-0 (47') Rooney

Àrbitre: Viktor Kassai. T. G.: Tymoxtxuk (63'), Gerrard (72'), Rakitskiy (73'), Xevtxenko (85')

stats