Pròxim Orient
Especials 31/05/2012

L'Exèrcit Sirià Lliure es divideix sobre si cal tornar a la lluita armada després de les massacres del règim

El comandament es divideix: trencar o no un alto el foc que només han respectat els rebels. El règim anuncia una nova amnistia després de la reunió amb Kofi Annan

Agències
1 min
Una dona abraça un noi ferit rescatat a través de la frontera libanesa / AFP

BeirutUn comandant de l'Exèrcit Sirià Lliure ha reclamat aquest divendres a l'enviat especial de l'ONU, Kofi Annan, que formalitzi el fracàs del seu pla de pau després que dissabte més d'un centenar de persones morissin, la majoria, executades, a la ciutat de Houla, a mans de les forces de seguretat de Baixar al-Assad. Altres fonts dels rebels havien anunciat unes hores abans un ultimàtum fins divendres al migdia abans de donar per trencada a la treva. El descobriment, dimecres, de 13 cadàvers més ha evidenciat que la treva pactada al febrer només existeix sobre el paper.

"No hi ha cap ultimàtum, però volem que Kofi Annan faci una declaració anunciant el fracàs del seu pla per tal que nosaltres siguem lliures per fer qualsevol mena d'operació militar contra el règim", ha dit Ryad Assad a Al-Jazira, i ha afegit que les seves forces són les úniques que han respectat el compromís amb el pla.

Nova amnistia

D'altra banda, després de reunir-se amb Annan, el president Baixar al-Assad, que des de fa 16 mesos afronta una revolta popular que reclama democràcia, ha anunciat l'alliberament de 500 presoners arrestats en les protestes "que no tenen delictes de sang".

stats