REVOLTES AL MÓN
Especials 17/03/2011

L'ONU contra Gaddafi

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides aprova la creació d'una zona d'exclusió aèria a Líbia. Aquest acord comporta que es pugi arribar a bombardejar el país per impedir que el coronel ataqui Bengasi des de l'aire

Redacció
1 min
Els rebels libis vigilen possibles atacs de Gaddafi / AFP

BarcelonaEl Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat aquesta nit crear una zona d'exclusió aèria a Líbia. Això significa que a partir d'ara no està permès que cap avió sobrevoli el país. D'aquesta manera, les Nacions Unides volen evitar que el coronel Muammar al-Gaddafi bombardegi la població a Bengasi. Aquesta tarda, Gaddafi ha amenaçat que atacaria la segona ciutat del país per recuperar-la.

L'ONU es plantejaria bombardejar els radars per impedir que els avions s'arribin a enlairar i no sigui necessari atacar-los en ple vol. La resolució s'ha aprovat per 10 vots a favor i 5 abstencions. Alemanya, Rússia, la Xina, Brasil i l'Índia s'ha abstingut en la votació de l'esborrany proposat per França, el Líban i el Regne Unit.

El document de l'ONU també permet “prendre totes les mesures necessàries per protegir els civils”, excepte una ocupació militar al país. França també ha proposat que es reforcin les sancions que s'imposaran al règim de Gaddafi.

stats