LES REVOLTES AL MÓN
Especials 10/05/2011

L'OTAN torna a atacar el palau de Gaddafi

Els testimonis diuen que s'ha bombardejat la residència del líder libi i les oficines de la televisió estatal a Trípoli. L'Aliança continua defensant que el líder libi ha d'abandonar el poder

Agències
2 min
Els rebels libis estan rebent el suport dels bombardejos de l'OTAN / EFE

TrípoliEls míssils de l'OTAN han tornat a impactar aquesta matinada contra el palau presidencial de Muammar al-Gaddafi a Trípoli, la capital líbia, segons informa Al-Jazira. Els testimonis de l'atac diuen que s'han sentit diverses explosions durant les tres hores que ha durat el bombardeig. L'agència d'intel·ligència del país també ha rebut l'atac, i els testimonis han vist columnes de fum elevant-se des dels edificis de l'agència oficial de notícies JANA i de les oficines de la televisió estatal.

Poc després que acabés el bombardeig, el règim ha tornat a fer el que ja és costum i ha preparat una visita per als periodistes en què els ha ensenyat els resultats dels bombardeigs de l'Aliança Atlàntica. Segons han explicat oficials del règim libi, les bombes han destrossat un edifici del govern destinat a l'ajuda als infants. Segons un dels comandants de l'exèrcit libi, “dos dels nens van patir ferides greus i estan en cures intensives a un hospital”. El portaveu del govern, Musa Ibrahim, ha explicat a la CNN que un hospital proper també ha estat “indirectament” afectat. "És molt trsit", ha dit Ibrahim. "Perdem gent cada dia en tots dos bàndols. Creiem que és hora de seure i parlar”, ha explicat el portaveu.

L'OTAN defensa la seva tasca

Abans dels atacs, el secretari general de l'Aliança, Anders Fogh Rasmussen, havia advertit que el temps s'acaba al rellotge de Gaddafi, “que hauria d'entendre com abans millor que no hi ha futur per a ell o per al seu règim”. Rasmussen ha negat que la situació a Líbia estigui en un “punt mort” i ha insistit que l'OTAN “està fent progrés” i que ha acabat amb una part important de la capacitat militar de les forces de Gaddafi. Rasmussen reconeix, però, que cal una solució política per posar el punt final al conflicte. Tot i així, la condició continua en peu: “Se'm fa difícil imaginar la fi de la violència mentre Gaddafi segueixi al poder”, ha dit el secretari general de l'Aliança.

L'OTAN té el control operatiu de la guerra que té lloc a Líbia des del 31 de març. La coalició internacional havia començat a bombardejar les forces fidels a Gaddafi dotze dies abans, després de rebre el vistiplau de l'ONU. Des d'aleshores, l'OTAN ha servit de suport als rebels que resisteixen a Misurata, l'autèntic bastió de la resistència i l'única ciutat controlada pels rebels a l'oest del país, que ha rebut en les últimes setmanes un atac ferotge en què han mort centenars de persones.

stats