Especials 02/01/2012

La Mitja

1 min

Filosofia

La Mitja té una voluntat clarament popular tot i que també hi han participat corredors d'elit com Haile Gebrselassie i Samuel Wuangiru, campió olímpic. La seva participació, inèdita en tot l'Estat espanyol, ha convertit La Mitja en una cita de reconegut prestigi.

Però La Mitja és molt més que una carrera. Durant els dies previs a la seva celebració, s'organitzen diferents actes populars, com una cursa de gegants en la qual hi participen més de 30 colles o una cursa per a nens, La Mini, amb més de 1000 corredors.

Història

La Mitja marató va començar a caminar l'any 1987 quan un grup de atletes del Club Atlètic Granollers va anar a córrer el cros de San Sebastian a Lasarte i van tornar amb la idea d'organitzar una cursa de llarga durada. Així va néixer La Mitja a Granollers, una cursa de 21,097 km. El primer any ja hi van participar a prop de 1000 atletes i en mica en mica la participació va anar augmentant fins arribar als 10.000 inscrits d'enguany, 10.700 si també hi comptem els corredors solidaris de l'ARA.

stats