Vaga general
Especials 29/03/2012

Centenars de passatgers es queden a terra al Prat per l'anul·lació de 129 vols

La vaga ha provocat la cancel·lació al llarg del matí de 129 vols programats per avui, 67 d'arribada i 62 de sortida. En total n'hi ha previstos 609 per a tota la jornada. Els serveis mínims garanteixen el 40% dels vols intercontinentals, el 20% dels europeus i el 10% dels peninsulars

Efe
2 min
Vols cancel·lats al Prat per la vaga general / MANOLO GARCÍA

El Prat de LlobregatCentenars de passatgers s'han quedat a terra aquest dijous al matí a l'aeroport el Prat com a conseqüència de la vaga general, que ha obligat a cancel·lar 129 vols que estaven programats per a avui.

Segons han informat fonts d'Aena, per a la jornada d'avui estaven programats un total de 609 vols, 309 d'arribada i 300 de sortida. D'aquests, aquest matí ja se n'han hagut de cancel·lar 67 d'arribada i 62 de sortida. Fins a les 8 del matí han operat al Prat 9 avions d'arribada i 19 de sortida.

Les mateixes fonts han indicat que, malgrat aquestes cancel·lacions, els serveis mínims funcionen amb normalitat. D'aquesta manera, estan garantits el 40% dels vols intercontinentals, la meitat dels trajectes que comuniquen amb les Balears i les Canàries i el 20% dels vols europeus. Els serveis mínims també garanteixen el 10% dels vols peninsulars.

Manca de tripulació i de controladors

El portaveu de la UGT Omar Minguillón ha denunciat a l'aeroport que les companyies aèries havien programat per a avui més vols dels que marcaven els serveis mínims, i que finalment s'han hagut de cancel·lar. "Són vols que no s'havien cancel·lat prèviament, i aquest matí s'han trobat que no tenien prou personal per poder operar-los; faltava personal de terra, tripulació o controladors, i han hagut de suspendre els vols", ha dit Minguillón.

El piquet que recorre des de primera hora del matí l'aeroport barceloní ha punxat les rodes d'alguns dels autobusos que cobreixen la distància entre les terminals de l'aeroport i tampoc permet l'accés de taxis a les terminals. Alguns dels passatgers dels vols cancel·lats han mostrat la seva "indignació" per la situació en què es troben, com Lucía, una passatgera amb destinació a Sevilla. "Ahir a la nit vaig trucar per confirmar el vol i em van dir que no estava afectat, i ara arribo aquí i em trobo que no hi ha vol, i tampoc puc tornar a Barcelona a buscar un hotel perquè no hi ha ni taxis ni autobusos", ha comentat la passatgera.

stats