Especials 20/10/2014

L’atleta Txell Calduch guanya la 10a Cursa de la Dona de Barcelona

25.000 dones van participar en la prova solidària contra el càncer de mama

10a Cursa de la Dona / Ajuntament de Barcelona

BarcelonaCoincidint amb el 19 d'octubre, Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, Barcelona va acollir ahir la 10a edició de la Cursa de la Dona. Enguany, unes 25.000 dones s'han "sumat al rosa" per fer front, a través de l'esport, a un càncer que ataca unes quatre mil dones cada any a Catalunya.

Totes les participants, sota un ambient lúdic i festiu, han hagut de recórrer els 7,8 quilòmetres del recorregut, des de l'avinguda de la Reina Maria Cristina fins arribar a l'avinguda Rius i Taulet, on estava situada la línia de meta.

L'atleta manresana Meritxell Calduch, amb 29 minuts i 35 segons va ser la primera en creuar la línia de meta i va repetir el triomf aconseguit en la cursa de l'any passat. Janeth Becerra, amb 30 minuts i 4 segons, i la igualadina Anna Bové, amb 30 minuts i 36 segons, van completar el podi guanyador.

Un cop acabada la cursa, totes les participants van gaudir de la Fira SportWoman, un espai d'atenció a les corredores amb estands de les marques patrocinadores i un escenari on hi va haver actuacions musicals.

Gràcies a la cursa i a les inscripcions, l'Associació Espanyola Contra el Càncer rebrà 100.000 euros per seguir lluitant contra el càncer de mama ja que un dels objectius de la prova atlètica era el de recaptar fons per la lluita contra aquesta malaltia, que és un dels tumors malignes que té una més gran incidència entre la població femenina.

La prova, que va tenir ahir rèpliques en diferents ciutats de l'estat espanyol, va superar la xifra de les 20.000 participants inscrites a la cursa barcelonina de l'any passat.