UE
Especials 09/06/2012

L'esquerra europea creix contra l'austeritat

Partits com Syriza a Grècia o el Front d'Esquerres a França capitalitzen a les urnes el rebuig a la crisi i a les retallades

Carme Colomina
1 min

BarcelonaL'esquerra alternativa europea guanya suport gràcies al seu discurs contra l'austeritat per superar la crisi econòmica alentada, en part, per la victòria del socialista François Hollande a França.

L'exemple més clar és el de Syriza, a Grècia, que va quedar com a segona força política a les últimes eleccions legislatives del 6 de maig i a la repetició dels comicis que es farà el 17 de juny podria aconseguir el triomf i intentar formar govern.

Un dels altres exemples és el del Front d'Esquerra a França de Jean-Luc Mélenchon, que va obtenir un 11% de suport a les últimes eleccions presidencials i consolidarà la posició com la quarta força política del país gal a les eleccions legislatives d'aquest mes de juny. L'encert en el discurs, l'anticapitalisme, i el llenguatge, molt planer, a l'hora d'abordar la crisi l'ha fet créixer entre l'electorat.

A Alemanya, el precursor a l'hora de sumar forces a l'extrema esquerra és el partit Die Linke, que va néixer el 2007 i va obtenir a les eleccions federals del 2009 el 12% de vots, un èxit sense precedents que s'ha esborrat fa poc quan la formació ha patit una picabaralla interna que li ha restat suport a les enquestes.

Podeu llegir l'anàlisi sencera a l'Ara Premium.

stats