LÍBIA
Especials 13/03/2011

Comença l'evacuació de l'última població important abans de Bengasi, capital controlada pels rebels

La televisió estatal líbia ja ha donat per fet que les forces rebels han marxat de Brega després d'intensos bombardejos. Un metge de la zona confirma a Reuters aquesta retirada

Agències
1 min
Les tropes lleials de Gaddafi controlen l'entrada a la ciutat petroliera de Ras Lanuf.

Bengasi p { margin-bottom: 0.21cm; } Alguns habitants de la ciutat d'Adjabia, principal nus de comunicacions de la zona rebel i l'última població important abans de la capital rebel, Bengasi, han començat a anar-se'n per por d'una ofensiva de les tropes lleials al dictador libi Muammar al-Gaddafi. Així ho han informat fonts de la insurgència a l'agència EFE. Aquest inici d'evacuació es produeix després que els rebels s'hagin retirat de la ciutat Brega pels forts bombardejos de l'aviació Gaddafi. Segons ha explicat un metge de la zona a l'agència Reuters, els rebels han abandonat aquesta localitat amb importants instal·lacions petrolieres, situada a uns 220 quilòmetres al sud de Bengasi, la capital dels rebels.

La televisió estatal líbia ja havia assegurat que les tropes de Gaddafi havien fet fora els rebels d'aquesta ciutat. Amb la pèrdua d'aquest bastió, la insurgència perd un important accés al subministrament de combustible després que l'exèrcit libi recuperés Ras Lanuf, un altre centre petrolier destacat, i imposés un fort setge sobre la ciutat de Misurata, la tercera ciutat amb més habitants de Líbia, aïllada entre Trípoli i Sirte.

El Consell Nacional de Transició libi, el màxim òrgan de representació de les forces rebels, continua els esforços diplomàtics per reclamar que s'imposi una zona d'exclusió àeria per evitar els bombardejos de les tropes de Gaddafi. Aquest fet permetria a la insurgència guanyar temps en les zones de combat. La Lliga Àrab ja va reclamar ahir aquesta mesura al Consell de Seguretat de l'ONU.

stats